Dr. ir. Martin van Staveren MBA (dagvoorzitter en spreker)

Martin studeerde technische aardwetenschappen en bedrijfskunde. Hij promoveerde op het implementeren van risicomanagement in organisaties. Martin staat voor anders omgaan met onzekerheid, risico's én kansen. Vanuit risicobureau VSRM adviseert hij allerlei soorten organisaties over realistisch en vernieuwend risicomanagement. Van Staveren is docent in diverse executive opleidingen van onder andere Universiteit Twente en Nyenrode Business Universiteit.

Dr. Kees Tillema

Kees is managing director bij Het Zuiderlicht Managementadviseurs. Samen met zijn collegae begeleidt hij intensieve veranderprojecten in organisaties. Hij heeft zich jarenlang verdiept in de wisselwerking tussen de economie en de sociologie van organisaties. Kees is daarnaast verbonden als hoofddocent management accounting & control aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Hij schreef het boek 'Van cijfers naar waarden', dat op de shortlist van Managementboek van het Jaar 2014 stond.

Prof. dr. Jeroen van den Hoven

Jeroen is hoogleraar Ethiek en Techniek aan de TU Delft en hoofdredacteur van Ethiek en Information Technology. Van 2007-2013 was hij oprichter/wetenschappelijk directeur van 3TU Centre for Ethics and Technology. Hij won zowel de World Technology Award voor Ethiek, als de IFIP prijs voor ICT en Samenleving voor zijn werk in Ethiek en ICT. Van den Hoven was tevens oprichter en tot 2016 Program voorzitter van de Nederlandse Research Council on Responsible Innovation. Ook is hij lid van de TU Delft Blockchain Lab.

Jose R. Hernandez PhD

José is oprichter en CEO van Ortus Strategies, een consultancy met internationale cliënten en kantoren in Zwitserland en Canada. Hij is een bekende leider, ondernemer en strategisch adviseur en zijn werk richt zich vooral op ondersteuning van multinationals die verwikkeld zijn in geruchtmakende en complexe zaken rond regelgeving en witteboordencriminaliteit. Eerder was hij partner bij PwC, waar hij zich toelegde op zijn specialismen in forensische accountancy, governance en compliance. Hernandez is opgeleid tot Chartered Professional Accountant (Ontario), Certified Public Accountant (Delaware) en Chartered Financial Analyst. Hij is afgestudeerd in Mathematics and Accounting aan de University of Waterloo (Canada). Hij heeft een PhD in Economics and Business Administration van de VU in Amsterdam, waar hij ook een gastdocentschap vervult.

Mark Tigchelaar

Mark studeerde neuropsychologie en is breinexpert. Hij is directeur van UseClark. Al meer dan 14 jaar helpt hij overheden, organisaties en onderwijsinstellingen om hun productiviteit te verhogen, door effectief gebruik te maken van de mogelijkheden van de hersenen. De methode is wetenschappelijk onderbouwd en wordt in 16 landen gebruikt. Inmiddels heeft Mark meer dan 100.000 mensen mogen opleiden in de methoden om meer uit het brein te halen. Hij is daarnaast betrokken bij verschillende TV programma’s over de hersenen en is auteur van 4 boeken. 

Drs. Claudia Heger-Goed

Claudia is concerncontroller bij Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA), toezichthouder en oud-voorzitter van het Europees Instituut voor Certified Public Controllers (EICPC).

Mr. drs. Maud Bökkerink

Maud heeft meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van compliance, integriteit, financieel toezicht, en de bestrijding van financieel-economische criminaliteit. Van 2008 tot 2017 was zij werkzaam bij De Nederlandsche Bank (DNB) waar zij coördinator was voor het AML/CFT en Sanctiewet toezicht op banken. Daarvoor werkte zijn onder andere bij de FIU, het Ministerie van Financiën, en het IMF. Maud is momenteel AML/CFT consultant en adviseert en traint financiële en niet-financiële instellingen op het gebied van integriteitsregelgeving, de Wwft en de Sanctiewet.

Willem-Jan Hanegraaf

Willem-Jan is programmadirecteur Bouw bij Rijnstate. Hij heeft 15 jaar ervaring in complexe (healthcare) vraagstukken, projecten en interim management.

Martine Oudenbroek

Martine is projectleider Bouw bij Rijnstate. Ze is werkzaam bij Rijnstate sinds 2006, waarvan 9 jaar advisering ten aanzien van medische apparatuur en 4 jaar in haar huidige functie.